Wanneer is bedrijfskleding fiscaal aftrekbaar?

Als ondernemer wilt u natuurlijk zo veel mogelijk kosten besparen. Een van de manieren om dat te doen, is door gebruik te maken van de fiscale voordelen die de Belastingdienst biedt. Een van die voordelen is de aftrekbaarheid van bedrijfskleding.

Bedrijfskleding is kleding die u speciaal voor uw werk draagt. Het moet duidelijk zijn dat de kleding alleen voor uw onderneming bedoeld is. Dit kan blijken uit de uiterlijke kenmerken van de kleding, zoals een uniform, een overall, een koksbuis of een stofjas. Ook kleding die u draagt om veiligheidsredenen, zoals een helm, een veiligheidsbril of werkschoenen, valt onder bedrijfskleding.

Als de kleding ook geschikt is om buiten uw onderneming te dragen, dan moet u ervoor zorgen dat de kleding is voorzien van een beeldmerk. Dit is een logo, een naam of een symbool dat verwijst naar uw onderneming. Het beeldmerk moet een oppervlakte hebben van minimaal 70 cm2 per kledingstuk. Het beeldmerk moet ook duurzaam zijn aangebracht, dus niet met een speldje of een sticker.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, dan mag u de kosten van de bedrijfskleding volledig aftrekken van uw winst. Dit geldt zowel voor de aanschafkosten als voor de onderhoudskosten, zoals de stomerij of de wasserij. U mag ook de btw over de bedrijfskleding terugvragen, als u recht hebt op aftrek van voorbelasting.

Bedrijfskleding is dus een fiscaal aantrekkelijke manier om uw onderneming te promoten en uw werknemers te motiveren. Zorg er wel voor dat u de bonnetjes en facturen van de bedrijfskleding goed bewaart, zodat u deze kunt laten zien bij een eventuele controle van de Belastingdienst.

bron: www.belastingdienst.nl

 

Bedrijfskleding van Borduren Enzo

Bij Borduren Enzo kunt u bedrijfskleding en -textiel laten borduren door ons. Wij zetten je logo, naam of ontwerp om in een prachtig borduursel dat lang meegaat en niet vervaagt. Je kunt ons bezoeken in ons atelier in Zwaagdijk, waar we je graag helpen en adviseren. Of je kunt contact met ons opnemen via onze website, waar je ook inspiratie kunt vinden voor je borduur- en naaiprojecten.

Bedrijfskleding in de buurt van Westwoud, Hoorn, Wognum, Enkhuizen, Bovenkarspel, Hoogkarspel, Wervershoof, Andijk, Venhuizen, Oosterblokker, Schellinkhout, Hoogwoud, Grootebroek, Lutjebroek, Twisk en omgeving. Geef je bedrijf een herkenbare uitstraling met onze borduurwerkdiensten.